nieuws

Hörmann breidt ProMatic-serie uit

bouwbreed

barneveld – Hörmann breidt het programma ProMatic uit met de ProMatic Akku en de ProMatic P.

De accu levert energie aan automatische deuraandrijvingen in garages zonder een aansluiting op het lichtnet. De ProMatic P is een aandrijving voor kantel- en sectionaaldeuren in garages met maximaal twee parkeerplaatsen. De wisselaccu zit in een draagkoffer en kan veertig dagen achtereen viermaal per dag de deur open en dicht doen. Opladen neemt 5 tot 10 uur in beslag.

Verlichting

De bijbehorende nieuwe accu-aandrijving beschikt over een geïntegreerde garageverlichting met 30 seconden licht en is uitgerust met de gepatenteerde deurvergrendeling die voorkomt dat het deurblad wordt opgetild. De aandrijving genereert 350 newton trek- en drukkracht wat volgens Hörmann voldoende is om 8 vierkante meter kantel- en sectionaaldeur of een garagedeur tot 3000 millimeter breed in beweging te zetten.

De ProMatic P levert tot 600 newton trek- en drukkracht aan maximaal 10 vierkante meter kantel- en sectionaaldeur of een garagedeur met een breedte tot 5000 millimeter. Deze aandrijving wordt bestuurd door een microprocessor gestuurd en schakelt automatisch uit. De geïntegreerde verlichting dooft automatisch na drie minuten. Een standaard ingebouwd relais combineert het systeem met bijvoorbeeld een bestaande verlichting. Ook de ProMatic P is voorzien van de gepatenteerde deurvergrendeling in de aandrijvingsrail.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels