nieuws

Homburg Invest overlegt over bod op DIM Vastgoed

bouwbreed Premium

soest – Homburg Invest heeft DIM Vastgoed uitgenodigd toch overleg te plegen over het voornemen van Homburg een bod uit te brengen op DIM. Dit heeft de Rotterdamse belegger in Amerikaanse winkelcentra laten weten.

Daags nadat de directie van DIM heeft laten weten het bod van Homburg af te wijzen omdat het veel te laag is, ploft een brief op de mat met de uitnodiging toch te gaan praten. De Rotterdammers zullen dat doen, maar hebben in hun achterhoofd hun afwijzing van vorige week.

Dat deden zij omdat het bod van 17,29 dollar in contanten zelfs nog onder de intrinsieke waarde van 17,41 dollar ligt. Gebruikelijk bij een overname is dat aandeelhouders �beloond� worden met een premie.

Na twee gesprekken tussen de directie van DIM en topman Richard Homburg van Homburg Invest hield DIM het dan ook voor gezien. De gedachte leeft nu echter dat Homburg aanstuurt op een vijandig bod ondanks het voorstel om te praten.

Homburg wil DIM inlijven omdat het in het Canadese Halifax gevestigde bedrijf uitbreiding van zijn portefeuille zoekt. Momenteel heeft het 64 objecten in Canada en 15 in de Verenigde Staten waarvan 14 in Colorado en Texas. Het gaat hier om kantoren.

DIM heeft zestien winkelcentra in het zuidoosten van de VS in portefeuille en vormt daarmee een mooie uitbreiding voor Homburg.

Reageer op dit artikel