nieuws

Herstructurering van Tilburgse woonwijk

bouwbreed Premium

tilburg – De Tilburgse wijk Groeseind-Hoefstraat krijgt een grondige facelift. Woningcorporaties WonenBreburg en Tiwos gaan vanaf 2007 de hele wijk, ruim zevenhonderd huurwoningen, slopen. De gemiddeld vijftig jaar oude woningen verkeren in slechte staat. Uit een onderzoek onder de bewoners blijkt dat ze meer variatie in woningbouw willen, een betere mix tussen huur en koop, […]

tilburg – De Tilburgse wijk Groeseind-Hoefstraat krijgt een grondige facelift. Woningcorporaties WonenBreburg en Tiwos gaan vanaf 2007 de hele wijk, ruim zevenhonderd huurwoningen, slopen. De gemiddeld vijftig jaar oude woningen verkeren in slechte staat.

Uit een onderzoek onder de bewoners blijkt dat ze meer variatie in woningbouw willen, een betere mix tussen huur en koop, meer groen en betere veiligheid. Daarnaast laat de huidige infrastructuur te wensen over.

Ruim zevenhonderd woningen worden teruggebouwd, het woningaanbod zal sterk veranderen. Er komt een verdeling van hoog- en laagbouw en van koop- en huurwoningen. WonenBreburg begint in 2007 met het bouwen van de eerste woningen op een voormalig bedrijventerrein. De verwachting is dat de complete herstructurering in 2011 of 2012 is afgerond.

Reageer op dit artikel