nieuws

Heras bouwt hek hsl van 135 kilometer

bouwbreed

oirschot – Heras bouwt voor een bedrag van 4 miljoen euro een kilometerslang hek langs het traject van de hogesnelheidslijn die Antwerpen en Amsterdam met elkaar verbindt. De opdracht is de grootste in de geschiedenis van het bedrijf, dat met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro meer dan een halve eeuw bestaat. Deze week […]

oirschot – Heras bouwt voor een bedrag van 4 miljoen euro een kilometerslang hek langs het traject van de hogesnelheidslijn die Antwerpen en Amsterdam met elkaar verbindt. De opdracht is de grootste in de geschiedenis van het bedrijf, dat met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro meer dan een halve eeuw bestaat.

Deze week begint de bouw van de eerste 75 kilometer. In het voorjaar van 2006 volgt de resterende 60 kilometer. Het komende jaar werken twintig mensen dagelijks aan het project.

De opdrachtgever Infraspeed, een samenwerking van het Amerikaanse bouwbedrijf Fluor Daniel, de Nederlandse bouwer Koninklijke BAM Groep en het Duitse industriële concern Siemens, heeft volgens K. Krottje van Heras wel overwogen om de opdracht aan buitenlandse partij te geven. “Lokale bedrijven als Heras zijn toch beter op de hoogte van de regels en voorschriften. Daarnaast moet je de bodem langs het traject kennen om een hek goed te kunnen plaatsen”, licht hij de voorsprong van de Nederlandse hekkenbouwers toe.

De strijd om de opdracht ging uiteindelijk tussen Heras en zijn belangrijkste concurrent B&G Hekwerken uit Best.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels