nieuws

Groenwerkers weer in gesprek over cao

bouwbreed

houten – De werkgeversorganisatie van hoveniers en groenvoorzieners gaat toch weer met FNV Bondgenoten onderhandelen over een nieuwe cao. Begin maart sloot de branchevereniging VHG nog een cao-akkoord met alleen de CNV Bedrijvenbond. Dit tot grote woede van de FNV-bond die sindsdien wekenlang estafetteacties organiseert onder het personeel. S. Vermeltfoort, hoofd sociaal beleid bij de […]

houten – De werkgeversorganisatie van hoveniers en groenvoorzieners gaat toch weer met FNV Bondgenoten onderhandelen over een nieuwe cao. Begin maart sloot de branchevereniging VHG nog een cao-akkoord met alleen de CNV Bedrijvenbond. Dit tot grote woede van de FNV-bond die sindsdien wekenlang estafetteacties organiseert onder het personeel.

S. Vermeltfoort, hoofd sociaal beleid bij de VHG, stelt dat het toch beter is om zoveel mogelijk draagvlak voor cao-afspraken te krijgen. Nieuwe onderhandelingsdata met beide bonden zijn gepland op 14 en 16 juni. Afgesproken is dat FNV Bondgenoten het akkoord met de CNV Bedrijvenbond tot volgend jaar respecteert en dat met ingang van 1 januari wijzigingen mogelijk zijn. Acties van de FNV-bond waren vooral gericht tegen cao-afspraken over het loon en dat de circa 14.000 werknemers van hoveniersbedrijven voortaan hun overuren in de zomer moeten opsparen voor extra vrije tijd in de winter.

Reageer op dit artikel