nieuws

Gemeente smeekt om begrip bij bouwers

bouwbreed

graft-de rijp – De gemeente Graft-De Rijp verzoekt aanvragers van bouwprojecten hun plannen tot volgend jaar uit te stellen. De ambtenaren komen om in het werk. Het ontbreekt de gemeente aan geld voor extra mankracht. Met het verzoek tot uitstel van nieuwe bouwaanvragen hoopt het gemeentebestuur de werkdruk op de afdeling ruimtelijke ordening te verlichten. […]

graft-de rijp – De gemeente Graft-De Rijp verzoekt aanvragers van bouwprojecten hun plannen tot volgend jaar uit te stellen. De ambtenaren komen om in het werk. Het ontbreekt de gemeente aan geld voor extra mankracht.

Met het verzoek tot uitstel van nieuwe bouwaanvragen hoopt het gemeentebestuur de werkdruk op de afdeling ruimtelijke ordening te verlichten. “We kunnen niet alles tegelijk en er lopen momenteel zoveel projecten”, stelt wethouder Du Pont. De gemeente werkt aan onder meer woningbouw op het ABC-terrein in Graft en diverse projecten in De Rijp. Een groot aantal particulieren heeft kleine verbouwplannen. Bovendien kampt Graft-De Rijp met een groot aantal verouderde bestemmingsplannen. Nieuwe bestemmingsplannen moeten, wat de VVD-wethouder betreft, begin volgend jaar van kracht worden.

Reageer op dit artikel