nieuws

Franse luchthaven klaar voor A380

bouwbreed

parijs – Paris-Le Bourget is de eerste civiele luchthaven die de Airbus A380 kan ontvangen. Alhoewel het nieuwe vliegtuig van Airbus Industries ontworpen is met een minimum aan aanpassingen van luchthavens in gedachte, zijn toch nog de nodige werkzaamheden verricht. De opstelplatforms zijn uitgebreid met 3000 vierkante meter. Ook is een bocht in een taxibaan […]

parijs – Paris-Le Bourget is de eerste civiele luchthaven die de Airbus A380 kan ontvangen. Alhoewel het nieuwe vliegtuig van Airbus Industries ontworpen is met een minimum aan aanpassingen van luchthavens in gedachte, zijn toch nog de nodige werkzaamheden verricht.

De opstelplatforms zijn uitgebreid met 3000 vierkante meter. Ook is een bocht in een taxibaan aangepast om aan de veiligheidseisen voor de A380 te voldoen. Tevens zijn kleine reparaties aan een startbaan uitgevoerd. Het gebied waar vogels worden weggejaagd, is uitgebreid. Dankzij de maatregelen kan de A380 op Paris-Le bourget landen tijdens de Air Show die tot 19 juni duurt.

Reageer op dit artikel