nieuws

Frans pleidooi voor laag btw-tarief woningherstel

bouwbreed

parijs – De Franse bouworganisatie FFB wil dat het lage btw-tarief voor woningverbetering, waarover de EU deze weken een beslissing neemt, gehandhaafd blijft.

“We kunnen geen technocratisch besluit accepteren dat binnen enkele maanden 85.000 banen op de tocht zou zetten en de hele bouwsector in ons land in gevaar brengt,” aldus de Fédération Française du Bâtiment.

De Franse bouwsector draait al enkele jaren uitstekend, wat volgens de FFB voor een flink deel te danken is aan de lagere btw op herstel, vernieuwing en onderhoud. “De in 1999 als proef ingestelde lagere btw heeft aan alle doeleinden beantwoord: meer werk voor de bouwbedrijven, duurzame banen, een vermindering van het zwartwerken en tevreden klanten. Daarom moet de EU besluiten dit verlaagde tarief te handhaven”, aldus de FFB.

In Brussel heeft ook de koepelorganisatie van het MKB UEAPME (waarbij onder meer MKB Nederland is aangesloten) zich in het koor gemengd. Volgens UEAPME zou afschaffing van het lage btw-tarief op Europese schaal tot het verlies van 200.000 banen kunnen leiden.

Reageer op dit artikel