nieuws

Familie Lenz van slag door Strabag

bouwbreed

stuttgart – De Stuttgarter bouwfamilie Lenz is lelijk in haar wiek geschoten door de machtsgreep van Strabag bij Züblin. Het Oostenrijks-Duitse concern verwierf van Landesbank Beieren 48,7 procent van de Züblin-aandelen en heeft daardoor op slag de zeggenschap bij het vermaarde Stuttgarter bouwbedrijf. Lenz aaste samen met een Amerikaanse investeerder en met hulp van lokale […]

stuttgart – De Stuttgarter bouwfamilie Lenz is lelijk in haar wiek geschoten door de machtsgreep van Strabag bij Züblin. Het Oostenrijks-Duitse concern verwierf van Landesbank Beieren 48,7 procent van de Züblin-aandelen en heeft daardoor op slag de zeggenschap bij het vermaarde Stuttgarter bouwbedrijf.

Lenz aaste samen met een Amerikaanse investeerder en met hulp van lokale politici eveneens op het omstreden pakket aandelen uit de boedel van Walter Bau.

In een verklaring geeft Lenz aan een volledige integratie van Züblin in Strabag te zullen blokkeren. Voor samenvoeging van beide bedrijven is instemming nodig van driekwart van de aandeelhouders. Met 43 procent heeft de familie Lenz een blokkerend bezit in handen.

Minister-president G. Oettinger van deelstaat Baden-Württemberg beijverde zich tevergeefs om voor Züblin een Zwabische oplossing te vinden.

Reageer op dit artikel