nieuws

Dura Vermeer legt start- en landingsbaan aan voor 48 uur

bouwbreed Premium

ROTTERDAM – Dura Vermeer heeft in het afgelopen weekend in hartje Rotterdam een start- en landingsbaan voor vliegtuigen aangelegd. Van de spoedklus is nu al niets meer te zien. Ongetwijfeld is het de weg met de kortste levensduur ooit.

De Zoetermeerse bouwer is trots op het werk en spreekt van een spannend jongensboek. “Juist omdat we dit niet dagelijks doen, moest alles er even voor wijken.”

De hoofduitvoerder van Dura Vermeer had vorige week woensdag net een functioneringsgesprek met zijn bedrijfsleider toen zijn mobieltje ging. Een vriend die logistiek manager is bij het vliegtuigevenement Red Bull Air Race, dat zondag plaatsvond boven de Maas in Rotterdam, had een probleem. De plaats die de organisatie van het vliegtuigspektakel in gedachten had als start- en landingsbaan voor de sportvliegtuigjes was ongeschikt. Het grasveldje in de wijk Katendrecht, slechts een paar honderd meter van de Erasmusbrug en dus midden in de stad, was niet egaal genoeg. Kon Dura Vermeer niet helpen?

Het functioneringsgesprek kon best wachten en de twee togen direct naar Rotterdam. Daar werd geadviseerd om een flinke laag puin te bedekken met een toplaag asfalt.

Nog dezelfde dag werden de contracten getekend en op donderdag reden vrachtwagens met puin af en aan. Dura Vermeer stelde er een ander werk in Rotterdam voor uit om personeel en materieel vrij te maken voor de spoedklus. Op vrijdagmiddag was de baan van 400 bij 20 meter klaar. Gisteren is alles weer verwijderd en is het grasveldje opnieuw ingezaaid.

Dura-woordvoerder G. Metselaar, normaal precies op de hoogte van wat zijn werkgever doet, hoorde zelf pas op maandagochtend van de klus. “Geweldig toch? Dat we ondanks onze grootte nog zo flexibel zijn. Het is net een spannend jongensboek. Tussen het eerste telefoontje en het verwijderen van 8000 vierkante meter asfalt zat nog geen vijf dagen.”

Reageer op dit artikel