nieuws

Duitse tol maakt transport duurder

bouwbreed

voorburg – De tolheffing op de Duitse snelwegen kost Nederlandse vervoerders veel geld. Een rit met een zware vrachtwagen over een Duitse snelweg is in het eerste kwartaal 6 procent duurder geworden vergeleken met de voorafgaande drie maanden. Dat becijfert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Duitsland heeft na een uiterst moeizame start per […]

voorburg – De tolheffing op de Duitse snelwegen kost Nederlandse vervoerders veel geld. Een rit met een zware vrachtwagen over een Duitse snelweg is in het eerste kwartaal 6 procent duurder geworden vergeleken met de voorafgaande drie maanden. Dat becijfert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Duitsland heeft na een uiterst moeizame start per 1 januari een tolheffing voor vrachtwagens. De inkomsten worden grotendeels gebruikt om het verkeerswegenplan te financieren. De heffing, die geldt voor vrachtwagens zwaarder dan 12 ton, bedraagt gemiddeld 12,4 eurocent per kilometer. Door de heffing is het internationaal vervoer vanuit Nederland de eerste drie maanden van dit jaar 3,5 procent duurder geworden.

Reageer op dit artikel