nieuws

De Bron Vathorst vraagt tolerantie

bouwbreed

amersfoort – Het nieuwe deelplan De Bron in Vathorst wordt met 35 woningen per hectare een verstedelijkt gebied, waar van bewoners verdraagzaamheid wordt gevraagd. De Bron wordt een door hoogbouw ommuurde vierkante wijk van 720 bij 720 meter, met 1700 woningen in het duurdere segment. Architect Bhalotra is bij het ontwerp uitgegaan van het motto […]

amersfoort – Het nieuwe deelplan De Bron in Vathorst wordt met 35 woningen per hectare een verstedelijkt gebied, waar van bewoners verdraagzaamheid wordt gevraagd.

De Bron wordt een door hoogbouw ommuurde vierkante wijk van 720 bij 720 meter, met 1700 woningen in het duurdere segment. Architect Bhalotra is bij het ontwerp uitgegaan van het motto �doe maar gek, dat is al genoeg� en wil dat het een levendig stadsdeel wordt. Naast scholen dient er ruimte te zijn voor feesten, een openluchtbioscoop, modewinkels en kunstgalerieën.

Bhalotra, ook verantwoordelijk voor het hoofdontwerp van nieuwbouwwijk Kattenbroek en deelplan De Velden, werd voor De Bron geïnspireerd door het bestaande houtwallenlandschap. De rechte lijnen van de langgerekte weilanden vormen de basis van de wijk. Hij wil vier poorten bouwen waar de belangrijkste toevoerwegen onderdoor lopen, als in een middeleeuwse stad. Het stratenplan wordt haaks en recht. In het midden komt een grote vijver en langs een van de zijden een andere waterpartij met een �eilandenrijk�.

Reageer op dit artikel