nieuws

Dak zwembad na acht jaar al vervangen

bouwbreed

hoorn – Het dak van het recreatiebad De Waterhoorn in Hoorn moet in zijn geheel worden vervangen. Het acht jaar oude dak verkeert in een dermate slechte staat dat gedeeltelijk herstel geen optie meer is. Met de vervanging van het dak is een bedrag gemoeid van circa 300.000 euro. De problemen met het dak van […]

hoorn – Het dak van het recreatiebad De Waterhoorn in Hoorn moet in zijn geheel worden vervangen. Het acht jaar oude dak verkeert in een dermate slechte staat dat gedeeltelijk herstel geen optie meer is. Met de vervanging van het dak is een bedrag gemoeid van circa 300.000 euro.

De problemen met het dak van het grote zwemparadijs dat nauwelijks tien jaar geleden is opgeleverd, zijn al enkele jaren bekend. Maar dat het zo ernstig is als een recent onderzoek uitwijst, is voor de gemeente een behoorlijke tegenvaller. Al in 1999 bezweek als gevolg van spanningscorrosie een deel van de roestvaststalen clips van de snelhangers waaraan het plafond boven het wedstrijdbad was opgehangen. Een aantal plafondplaten kwam toen naar beneden. Naar aanleiding daarvan zijn de clips en rvs draadstangen vervangen maar daarmee waren de problemen niet voorbij.

Nu blijkt dat ook het isolatiemateriaal en de dampremmende laag bij de bouw van het zwembad ondeugdelijk zijn aangebracht, waardoor het isolatiepakket vochtig werd en de dakplaten van binnenuit zijn aangetast. De schade aan het daksysteem blijkt inmiddels zo ernstig dat verdere reparatie niet meer mogelijk is. Door de gebreken in het isolatiemateriaal zijn de dakplaten gaan �schotelen� en krimpen. De gemeente kan de schade niet bij de dakdekker claimen omdat het bedrijf inmiddels failliet is.

Reageer op dit artikel