nieuws

Burghouwt HM-schuifraambeslag is geschikt voor woningrenovatie en past in gevelbeeld

bouwbreed

den haag – Het traditionele schuifraam tocht- en waterdicht, bestand tegen inbraak en passend in het gevelbeeld. Dat zijn de elementen die het HM-schuifraambeslag van Burghouwt Bouwbeslag BV met name geschikt maken voor woningrenovatie. Het beslag werd genomineerd voor de Renovatie Product Prijs 2005 van de vakbeurs Renovatie & Onderhoud, vorige week in s-Hertogenbosch.

Het HM-schuifraambeslag maakt het mogelijk om een traditioneel schuifraam te voorzien van een rondgaande dichting. Dit levert niet alleen een hoge lucht- en waterdichtheid op, maar tast ook het straatbeeld niet aan. Volgens proeven van de Stichting Houtresearch voldoen de schuiframen bij een toetsingsdruk van 650 Pa nog aan de gestelde eisen. Dit betekent dat de schuiframen volgens het Bouwbeslag kunnen worden toegepast in windsnelheidsgebied 1.

Dankzij het klemmechanisme door middel van vertanding scoort het beslag ook goed wat betreft de veiligheid. Het kan probleemloos worden toegepast in geveltimmerwerk dat moet voldoen aan weerstandsklasse 2 volgens NEN 5096-1.

Omdat het straatbeeld in tact blijft, kan het beslag heel goed worden toegepast bij woningrenovatie. Het traditionele karakter van het schuifraam blijft dankzij de ronde afdichting behouden. Daarbij wordt het comfort in de woning verbeterd door goede tochtwering en de toepassing van isolatieglas. Kozijnen kunnen zo eenvoudig geluidwerend worden gemaakt, zegt Burghouwt Bouwbeslag. Het HM-schuifraambeslag is toe te passen in nieuwe en in bestaande kozijnen.

Het beslag is niet alleen beschikbaar voor verticaal schuivende ramen; er is ook een uitvoering voor horizontaal schuivende ramen en deuren. Schuifpuien die met het HM-veiligheidsbeslag zijn afgehangen voldoen aan weerstandsklasse 3 volgens NEN 5096.

Het schuifraambeslag heeft een aluminium behuizing en bedieningsstangen met stalen raampennen, sluithaken en sluitnokken. De geleidestrip is van aluminium; de looprail heeft kunststof glijblokken en loopwielen. Het systeem wordt als compleet pakket geleverd, inclusief balansveren.

Reageer op dit artikel