nieuws

Breda kiest unaniem voor behoud van Molukse wijk

bouwbreed Premium

BREDA – De wijk in Breda waar Molukkers wonen die in 1951 naar Nederland kwamen, blijft behouden. De gemeente, de woningbouwvereniging en een afvaardiging van de Molukse bewoners hebben daarvoor gekozen.

De Molukkers willen graag als hechte gemeenschap bij elkaar blijven wonen en hun kerk en buurthuis behouden. De gemeente wil het imago van de Molukse wijk in het gebied de Driesprong verbeteren door die samen met de rest van de Driesprong herkenbaar te maken als een woongebied.

De geïsoleerde ligging van het Molukse deel van de wijk moet daarvoor worden doorbroken. Woningbouwvereniging WonenBreburg oordeelt dat 142 woningen uit 1957 zo slecht zijn dat ze moeten worden gesloopt. Dat zou in 2008 moeten gebeuren. In de plaats daarvan komen er koop- en huurwoningen. Voor de bewoners komt er een sociaal verhuisplan. Ook krijgen zij voorrang bij het toewijzen van een andere woning. Voor 78 andere woningen uit 1965 is groot onderhoud nodig.

Gemeente, woningbouwvereniging en bewoners bereiden een overeenkomst met een beheersplan voor om verslechtering van de woonomgeving te voorkomen en de sociale omstandigheden in deze wijk te verbeteren. (anp)

Reageer op dit artikel