nieuws

Bouwstop in Geldrop door rugstreeppad

bouwbreed Premium

GELDROP – Zo�n honderd woningen in de wijk Genoenhuis in de gemeente Geldrop-Mierlo kunnen voorlopig niet worden gebouwd. Tijdens het bouwrijp maken van de grond heeft de Brabantse Mileufederatie ontdekt dat de beschermde rugstreeppad in het gebied voorkomt. De gemeente moet nu alsnog een ontheffing van de Flora- en faunawet aanvragen om te kunnen starten […]

GELDROP – Zo�n honderd woningen in de wijk Genoenhuis in de gemeente Geldrop-Mierlo kunnen voorlopig niet worden gebouwd. Tijdens het bouwrijp maken van de grond heeft de Brabantse Mileufederatie ontdekt dat de beschermde rugstreeppad in het gebied voorkomt. De gemeente moet nu alsnog een ontheffing van de Flora- en faunawet aanvragen om te kunnen starten met de bouw. Hiervoor heeft de gemeente een gespecialiseerd bureau ingeschakeld. Er wordt ook al gezocht naar een alternatief leefgebied voor de rugstreeppad.

Het bouwproject is het sluitstuk van de nieuwbouwwijk Genoenhuis. De gemeente is al sinds 1990 bezig met de ontwikkeling. In totaal komen er zo�n 1200 tot 1300 huizen. De laatste fase wordt ontwikkeld door woningstichting SWS en gebouwd door Houta Bouw. De planning was om in juni te starten met de bouw.

Reageer op dit artikel