nieuws

Bouwend Nederland snakt naar schone lei

bouwbreed Premium

den haag – Brancheorganisatie Bouwend Nederland houdt zich op de vlakte met een oordeel over de gerechtelijke vonnissen in de bouwfraudeaffaire. “We hopen dat met de uitspraken van de rechter over bouwbedrijven en hun medewerkers geleidelijk het einde in zicht komt van een periode die de sector achter zich wil laten. Dit temeer daar de […]

den haag – Brancheorganisatie Bouwend Nederland houdt zich op de vlakte met een oordeel over de gerechtelijke vonnissen in de bouwfraudeaffaire. “We hopen dat met de uitspraken van de rechter over bouwbedrijven en hun medewerkers geleidelijk het einde in zicht komt van een periode die de sector achter zich wil laten. Dit temeer daar de bouw actief meewerkt aan een versnelde afwikkeling van de NMa-boetes en claim van overheidsopdrachtgevers.”

Bouwend Nederland beperkt zich bewust tot een korte reactie om zijn getroffen leden niet voor de voeten te lopen. Woordvoerder P. Wouters: “De bouwbedrijven en het Openbaar Ministerie zijn aan het bekijken wat verder te doen. Dat kan wel eens per bedrijf verschillen. Wij willen op geen enkele manier in het vonnis van de rechtbank treden.”

Vakbond FNV stelt dat de gewone werknemers niet de dupe mogen worden. Voorzitter Van Haaster: “De schuldigen moet op blaren zitten.”

Reageer op dit artikel