nieuws

Beroep tegen sloop kazerne ongegrond

bouwbreed

DORDRECHT – De gemeente Middelburg heeft terecht een sloopvergunning afgegeven voor de voormalige Van Berghuijskazerne in die stad. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht bepaald. De kazerne moest plaatsmaken voor een nieuw theater. De bouw hiervan ligt al enkele maanden stil vanwege de problemen met de aanleg van de bouwput. Een aantal omwonenden had beroep […]

DORDRECHT – De gemeente Middelburg heeft terecht een sloopvergunning afgegeven voor de voormalige Van Berghuijskazerne in die stad. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht bepaald. De kazerne moest plaatsmaken voor een nieuw theater. De bouw hiervan ligt al enkele maanden stil vanwege de problemen met de aanleg van de bouwput.

Een aantal omwonenden had beroep aangetekend tegen de beslissing van de gemeente, nadat ze eerder al in een bestuursrechterlijk kort geding in het ongelijk waren gesteld. De rechtbank vond dat er voldoende waarborgen waren voor de veiligheid tijdens het slopen en bescherming van de nabijgelegen bouwwerken.

De omwonenden zijn verbaasd over de uitspraak. Ze menen dat de sloopvergunning juridisch niet in orde was. Ze weten nog niet of ze tegen de uitspraak in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Er loopt ook nog een rechtszaak over de bouwvergunning voor het nieuwe theater. De omwonenden vinden dat de gemeente die eveneens niet had mogen verlenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels