nieuws

Belgen melden bezit huis in buitenland aan

bouwbreed

brussel – Ongeveer 12.400 Belgen hebben bij de fiscus in hun land het bezit aangemeld van een onroerend goed (vooral huizen en appartementen) in het buitenland. Alleen al in Frankrijk zijn dat er 49.000. Dat rekende fractieleider van de Vlaamse socialisten in het federale parlement, D. van der Maelen, voorgerekend aan minister van financiën. Volgens […]

brussel – Ongeveer 12.400 Belgen hebben bij de fiscus in hun land het bezit aangemeld van een onroerend goed (vooral huizen en appartementen) in het buitenland. Alleen al in Frankrijk zijn dat er 49.000. Dat rekende fractieleider van de Vlaamse socialisten in het federale parlement, D. van der Maelen, voorgerekend aan minister van financiën. Volgens de Belgische fiscale wetgeving moeten onroerende goederen in het buitenland op de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting worden vermeld.

België heeft met een aantal landen, waaronder Nederland, Frankrijk en Italië een samenwerkingsovereenkomst gesloten over wederzijdse aangifte van onroerend goed van hun inwoners. Volgens Van der Maelen moet België met meer landen die afspraak maken. Zo is het geen geheim dat talrijke Belgen een huis hebben in Spanje en Zwitserland. Het kamerlid vraagt minister Reynders erop toe te zien dat de gegevens over het buitenlands huizenbezit, die de Belgische administratie uit het buitenland krijgt, naar de belastingdiensten wordt doorgegeven, wat volgens hem tot nu toe niet gebeurt.

Reageer op dit artikel