nieuws

Aruba krijgt eerste windmolenpark

bouwbreed

oranjestad – Het Water- en Energiebedrijf (WEB) op Aruba heeft besloten het eerste windmolenpark op het eiland te bouwen. Vijf bedrijven zijn uitgenodigd een offerte in te dienen. In eerste instantie komen er vijf windmolens met een gezamenlijke energie van ongeveer 23 gigawattuur per jaar. Dat komt neer op bijna 2,5 procent van de jaarlijkse […]

oranjestad – Het Water- en Energiebedrijf (WEB) op Aruba heeft besloten het eerste windmolenpark op het eiland te bouwen. Vijf bedrijven zijn uitgenodigd een offerte in te dienen.

In eerste instantie komen er vijf windmolens met een gezamenlijke energie van ongeveer 23 gigawattuur per jaar. Dat komt neer op bijna 2,5 procent van de jaarlijkse productievraag van WEB. Hiermee kunnen ruim 2000 huishoudens van stroom worden voorzien. Later wordt het aantal windmolens verdubbeld.

Als alles volgens plan verloopt is het windmolenpark mei volgend jaar operationeel. Het energiebedrijf zegt dat vijf buitenlandse bedrijven, waaronder uit Nederland, dingen naar de opdracht. Welke bedrijven dat zijn, is niet bekendgemaakt. De aanbesteding vindt eind volgende maand plaats.

Reageer op dit artikel