nieuws

Architect De Vries wordt spoorbouwmeester

bouwbreed

UTRECHT – Ir. Nathalie de Vries (1965) van het architectenbureau MVRDV wordt per 1 augustus de nieuwe �spoorbouwmeester�. In die (deeltijd)functie adviseert zij de Nederlandse Spoorwegen en infrabeheerder ProRail over stedenbouw en architectuur en werkt zij mee aan de herkenbare inrichting van de stations in Nederland. Dit geldt tevens voor de grafische en industriële vormgeving […]

UTRECHT – Ir. Nathalie de Vries (1965) van het architectenbureau MVRDV wordt per 1 augustus de nieuwe �spoorbouwmeester�.

In die (deeltijd)functie adviseert zij de Nederlandse Spoorwegen en infrabeheerder ProRail over stedenbouw en architectuur en werkt zij mee aan de herkenbare inrichting van de stations in Nederland. Dit geldt tevens voor de grafische en industriële vormgeving in de spoorsector.

Vergelijkbaar met de rijksbouwmeester wordt de positie van spoorbouwmeester ingevuld door een architect die met beide benen in de beroepspraktijk staat. De benoeming geldt voor vier jaar. De Vries volgt Rob Steenhuis op. Hij wordt directeur bij Arcadis Architecten in Amersfoort.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels