nieuws

Alustabiel-deurplaat kenmerkt zich door stabiliteit en vochtwerendheid

bouwbreed

utrecht – De AluStabiel is een nieuwe deurplaat die Koninklijke Jongeneel in het assortiment heeft opgenomen. Gemaakt van okouméfineer met twee tussenlagen van aluminium kenmerkt de plaat zich door stabiliteit en vochtwerendheid.

De AluStabiel-deurplaat wordt door een Nederlandse deurenfabrikant voor Jongeneel gemaakt. De groothandel hangt er de eigen merknaam aan. Fabrikanten als Van Vuuren, Tinga, Kegro en Theuma maken overigens al een aantal jaren deuren met verstevigende aluminium tussenlagen.

De AluStabiel-deurplaten zijn bestemd voor aannemers en timmerfabrikanten, die er stabiele deurconstructies mee kunnen maken, meldt Jongeneel.

De deurplaten zijn opgebouwd met twee tussenlagen van 2,6 en 3,0 millimeter dik okoumé schilfineer. Aan beide zijden in de plaat is een 0,3 millimeter dunne aluminium laag in het triplex verwerkt. Deze aluminium lagen zorgen voor de stabiliteit en dienen als vochtscherm. Door de aluminium lagen aan weerszijden wordt een eventuele koudebrug vermeden.

De toplaag is ook weer van okoumé fineer, maar dan van 1,5 millimeter dikte. Andere fineerhoutsoorten als toplaag zijn op aanvraag mogelijk.

De platen zijn leverbaar in de diktematen 40, 54 en 68 millimeter. Er zijn vier afmetingen, waarbij de maximale lengte 2590 millimeter is en de maximale breedte 1220 millimeteer. Afwijkende maten zijn op aanvraag beschikbaar.

De AluStabiel platen zijn tot iedere deurvorm terug te zagen, omdat geen rekening hoeft te worden gehouden met randhout, koker of vulling. Het maken van glasopeningen of bijvoorbeeld getoogde garagedeuren is geen probleem. Okoumé bewerken is eenvoudig; de aluminium lagen brengen daar geen verandering in. Het materiaal is zacht en dun, waardoor normaal houtbewerkingsgereedschap volstaat.

De platen zijn gekantrecht. Er is een infreesbare en/of gegronde uitvoering mogelijk. De eindgebruiker moet de deur zelf aflakken. De AluStabiel-platen zijn getest voor de SHR. Ze zijn 30 minuten brandwerend en voldoen daarmee aan NEN 6069-2001. Ze zijn CE en Komo gecertificeerd. Jongeneel geeft tien jaar garantie op delamineren en kromtrekken.

De AluStabiel-platen zijn opgebouwd met twee tussenlagen van okoumé schilfineer.

Reageer op dit artikel