nieuws

Zijtak van IJssel overspoelt dorp niet

bouwbreed

noordeinde – De geplande �bypass� van de IJssel bij Kampen komt niet door het Gelders dorp Noordeinde te liggen. Die toezegging deed Overijssels gedeputeerde T. Rietkerk (Ruimte en Milieu, CDA) woensdagavond tijdens een bijeenkomst met inwoners van het dorp. De dorpelingen vreesden dat de nieuwe rivier door het dorp zou komen te liggen en het […]

noordeinde – De geplande �bypass� van de IJssel bij Kampen komt niet door het Gelders dorp Noordeinde te liggen. Die toezegging deed Overijssels gedeputeerde T. Rietkerk (Ruimte en Milieu, CDA) woensdagavond tijdens een bijeenkomst met inwoners van het dorp.

De dorpelingen vreesden dat de nieuwe rivier door het dorp zou komen te liggen en het zou overspoelen. De tussen de 250 en 350 miljoen euro kostende zijtak is volgens de provincie Overijssel, de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland en het waterschap Groot Salland (verenigd in de projectgroep IJsseldelta) nodig om in hoogwaterperiodes op lange termijn Kampen droog te houden.

De projectgroep heeft woensdag de 375 inspraakreacties op vijf voorgestelde schetsen voor de bypass besproken. De varianten die over Gelders grondgebied gaan, vallen af. Daarmee hopen de bestuurders de gemoederen in Noordeinde tot bedaren te brengen.

Reageer op dit artikel