nieuws

Van Geel wist niet van slechte luchtkwaliteit

bouwbreed Premium

den haag – Staatssecretaris Van Geel (milieu) zegt bij zijn aantreden in 2002 niets te hebben geweten over de slechte luchtkwaliteit in Nederland. In het overdrachtsdossier, dat nieuwe bewindslieden bij hun aantreden ontvangen, repte zijn departement er niet over, aldus van Geel. Van Geel zegt dat hij bij de kabinetsonderhandelingen drie jaar geleden meer geld […]

den haag – Staatssecretaris Van Geel (milieu) zegt bij zijn aantreden in 2002 niets te hebben geweten over de slechte luchtkwaliteit in Nederland. In het overdrachtsdossier, dat nieuwe bewindslieden bij hun aantreden ontvangen, repte zijn departement er niet over, aldus van Geel.

Van Geel zegt dat hij bij de kabinetsonderhandelingen drie jaar geleden meer geld voor milieu had gevraagd als hij op de hoogte was geweest van het probleem. “Het is nu moeilijker om het benodigde geld op tafel te krijgen”, aldus de staatssecretaris in regionale kranten.

In een reactie heeft voormalig milieuminister Pronk de uitspraak van Geel in twijfel getrokken. Pronk kan niet geloven dat Van Geel van niets wist, vooral omdat hij eerder milieugedeputeerde in Brabant was.

Op pagina 3:

Reageer op dit artikel