nieuws

Twee tramlijnen voor Haagse Vinex-wijken

bouwbreed

DEN HAAG – De drie Vinex-wijken van Den Haag, Ypenburg, Leidschenveen en Wateringse Veld, hebben vanaf 2007 elk twee tramlijnen. B en W zijn akkoord met de doortrekking van de laatste lijn, tram 16 naar Wateringse Veld. De ontsluiting van de nieuwe stadsdelen per tramspoor is een belangrijk punt voor Den Haag. De aanwezigheid van […]

DEN HAAG – De drie Vinex-wijken van Den Haag, Ypenburg, Leidschenveen en Wateringse Veld, hebben vanaf 2007 elk twee tramlijnen. B en W zijn akkoord met de doortrekking van de laatste lijn, tram 16 naar Wateringse Veld.

De ontsluiting van de nieuwe stadsdelen per tramspoor is een belangrijk punt voor Den Haag. De aanwezigheid van de tramlijnen draagt eraan bij dat de Vinex-locaties goede woongebieden worden. Tram 16 trekt Wateringse Veld zonder omwegen bij Den Haag. De andere lijn, tram 17, slingert eerst door Rijswijk voor deze in Den Haag aankomt.

De nieuwe Haagse wijken hebben behalve trams ook bussen van vervoersbedrijf HTM en in 2007 komen er ook de voertuigen van RandstadRail bij.

Reageer op dit artikel