nieuws

Tilburg neemt proef met fietstransferium

bouwbreed Premium

TILBURG – De gemeente Tilburg gaat experimenteren met een fietstransferium. Aan de rand van de stad komt een overstappunt om de verkeers- en parkeeroverlast in het centrum van de stad te verminderen. Medewerkers van de gemeente en grote bedrijven moeten het transferium gaan gebruiken, zo staat in het Fietsplan Tilburg 2005. Ze parkeren hun auto […]

TILBURG – De gemeente Tilburg gaat experimenteren met een fietstransferium. Aan de rand van de stad komt een overstappunt om de verkeers- en parkeeroverlast in het centrum van de stad te verminderen. Medewerkers van de gemeente en grote bedrijven moeten het transferium gaan gebruiken, zo staat in het Fietsplan Tilburg 2005. Ze parkeren hun auto in het transferium en zetten hun reis naar kantoor met de fiets voort. Volgens het stadsbestuur zoeken veel ambtenaren een parkeerplaats in woonstraten waar gratis kan worden geparkeerd.

Omdat in steeds meer straten het parkeren betaald is, staan ze almaar verder van het werk. Reden te meer om met de fiets naar het stadhuis te komen, aldus de Brabantse beleidsmakers. Op het fietstransferium moeten volgens de gemeente goede voorzieningen komen om de fiets veilig te stallen, inclusief goede openbaarvervoeraansluitingen.

Reageer op dit artikel