nieuws

ThyssenKrupp ziet stijging staalprijzen

bouwbreed

düsseldorf – ThyssenKrupp heeft afgelopen kwartaal een winst geboekt van een ruim een miljard euro. De Duitse staalreus moest in de vergelijkbare maanden van vorig jaar genoegen nemen met een resultaat van 345 miljoen euro.

Het concern verbeterde zijn omzet met meer dan een miljard tot 10,5 miljard euro. Nieuwe orders werden binnengehaald voor een waarde van 11,1 miljard euro.

ThyssenKrupp stelt zich in op een wereldeconomie met een licht mindere dynamiek dan in 2004. De sterkste groeikernen zijn onveranderlijk de Verenigde Staten en China. Voor het Eurogebied voorziet de onderneming een afzwakking van de groei. Conjuncturele risico�s schuilen in de ontwikkeling van de grondstofprijzen en de dollarkoers en relatie met de euro.

De onderneming uit het Ruhrgebied ziet dit jaar de vraag naar staal nogmaals toenemen. De wereldproductie stijgt met 4 procent tot 1,1 miljard ton. Het laat zich aanzien dat de vraag bij de producenten in het tweede kwartaal vermindert. Omdat de voorraden bij de tussenhandel zich dan kunnen normaliseren, zal de vraag vervolgens weer aantrekken.

Volgens ThyssenKrupp zal de prijs van staal vanwege de duurdere grondstoffen verder omhoog moeten. De onderneming denkt de prijsverhoging af te kunnen wentelen op de eindgebruikers.

Afgelopen kwartaal haalde ThyssenKrupp uit het staal een omzet van 3,7 miljard euro. De divisies Liften en Automotive brachten respectievelijk 1,1 en 1,9 miljard euro in het laatje. ThyssenKrupp verkocht 48.000 arbeiderswoningen. Met de opbrengst van 1 miljard euro wil het bedrijf schulden afbetalen en overnames financieren.Het concern telde eind maart 186.798 medewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels