nieuws

Tevredenheid over nieuwe cao voor railinfra

bouwbreed

DEN HAAG – Vakbonden en werkgevers in de railinfrastructuur hebben vrijdag een principeakkoord gesloten over een cao tot augustus 2007. De partijen zijn een loonsverhoging van 4,3 procent overeengekomen. Opmerkelijk is dat de sector afscheid neemt van het vakantiebonnensysteem.

Onderhandelaar namens FNV Bouw, L. Elzinga, is tevreden met het resultaat. “Vooral omdat we voor werknemers van 55 jaar en ouder een overgangsregeling voor het vroegpensioen hebben uitonderhandeld. Daarvoor komt een solidariteitspremie, zodat ze met behoud van 75 procent van het salaris op hun zestigste kunnen stoppen.” Alle werknemers storten hiervoor vijf jaar lang 0,75 procent per jaar in een fonds. Voor de levensloopregeling kunnen werknemers ook andere elementen gebruiken, zoals roostervrije dagen. Het functionele leeftijdsontslag wordt afgeschaft.

Nog in mei krijgen de werknemers 1,25 procent als eenmalige uitkering. In januari 2006 krijgen zij 2,25 procent structurele loonsverhoging plus 0,15 vanwege het omzetten van de vakantiebon in 8 procent vakantietoeslag plus doorbetaalde vrije dagen. In januari 2007 volgt opnieuw 0,15 procent voor de vakantiebon en in april 2007 krijgen de werknemers 1,75 procent structurele loonsverhoging.

Reageer op dit artikel