nieuws

Tegels Villeroy & Boch in nieuwe kleuren en formaten

bouwbreed

utrecht – Pro Architectura New is een nieuwe serie tegels van Villeroy & Boch. De serie kenmerkt zich door nieuwe kleuren, nieuwe formaten en een uitgebreid assortiment aan randen en accessoires. De keramische elementen zijn, net als die uit de al langer bestaande serie Pro Architectura, bedoeld voor zwembaden, saunas, ziekenhuizen en kleedkamers van sporthallen.

In de serie Pro Architectura New is er keuze uit 54 kleuren en tinten.

Bij het ontwerp voor het bijbehorende assortiment randen is veel belang gehecht aan functionaliteit en design, meldt Villeroy & Boch. Het systeem bestaat uit binnen- en buitenhoeken, doorlopende delen, zwembadranden en modulaire randen. Verder zijn er verschillende randen voor douchebakken, die oplossingen geven voor overgangen tussen verschillende niveaus. Zo zijn er tegelranden die 10 millimeter kunnen overbruggen zonder gebruik te maken van treden. Een doucheruimte is dan rolstoelvriendelijk.

De collectie tegels telt tien maten. Tegels van 5 x 5 centimeter en groter worden gemaakt met een geglazuurde hoek voor hoekoplossingen. De klein formaat tegels worden geleverd op vellen roosterpapier van 30 x 30 centimeter of 30 x 50 centimeter. Dit om de toepassing eenvoudiger te maken.

Reageer op dit artikel