nieuws

Specialisten tonen hun vakgebied

bouwbreed Premium

leeuwarden – De gespecialiseerde aannemers laten zien waarvoor ze staan tijdens de Dagen van de Gespecialiseerde Aanneming die op woensdag 25 en donderdag 26 mei worden gehouden in de opleidingswerkplaats van de Praktijkopleiding Bouw in Leeuwarden. De bijeenkomsten zijn onderdeel van de landelijke campagne �GA vakkundig en gezond aan het werk�. Er worden 450 vmbo- […]

leeuwarden – De gespecialiseerde aannemers laten zien waarvoor ze staan tijdens de Dagen van de Gespecialiseerde Aanneming die op woensdag 25 en donderdag 26 mei worden gehouden in de opleidingswerkplaats van de Praktijkopleiding Bouw in Leeuwarden. De bijeenkomsten zijn onderdeel van de landelijke campagne �GA vakkundig en gezond aan het werk�. Er worden 450 vmbo- en mbo-scholieren verwacht.

“De GA-campagne is erop gericht instroom, scholing en gezond en veilig werken in de diverse gespecialiseerde bouwbranches te bevorderen”, aldus een toelichting van de organisatie. “In de campagne zijn betonreparatie, rietdekken, dakdekken hellende daken, kitverwerken, tegelzetten, steigerbouwen, metselen, voegen en betonstaalverwerken vertegenwoordigd.”

Bezoekers kunnen al vast kijken of het werken in de gespecialiseerde aanneming iets voor hen is door zelf mee te doen aan allerlei activiteiten. Tijdens de bijeenkomsten in Leeuwarden heeft elk beroep een eigen plein waar onder meer machines en gereedschappen worden gedemonstreerd. De open dagen duren van 9.00 tot 16.00 uur en worden gehouden in het gebouw aan de Archimedesweg 8 in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel