nieuws

Sonnenberg versterkt rol bij Hunter Douglas

bouwbreed Premium

rotterdam – Hunter Douglas, de toonaangevende fabrikant van zonweringsproducten, komt steviger in handen van de familie Sonnenberg. Topman Ralph Sonnenberg heeft een bod uitgebracht op 10,5 miljoen aandelen om daarmee zijn belang in de onderneming te laten uitkomen op ongeveer 70 procent.

Sonnenberg, wiens vader Henry in 1946 aan de wieg stond van Hunter Douglas, bezat al ruim 52 procent. De topman is bereid 483 miljoen euro voor de aandelen te betalen. Dit is 24 procent meer dan de waarde van die aandelen maandag op de effectenbeurs in Amsterdam.

De beurskoers van Hunter Douglas steeg gisteren in de ochtendhandel met meer dan 16 procent naar 43,10 euro. Daarmee was het MidKap-fonds de blikvanger op het Damrak.

Sonnenberg ziet de aankoop als een goede belegging voor de lange termijn, aldus Hunter Douglas. Analist Michel van der Stee van F. van Lanschot Bankiers zegt echter dat het heel goed denkbaar is dat de zakenman Hunter Douglas helemaal van de beurs haalt. “In dit soort fondsen zit vaak heel wat verborgen waarde en Sonnenberg weet dat natuurlijk als de beste. Het gaat hier toch om een onderneming die voor een belangrijk deel afhankelijk is van haar beleggingsresultaten.”

De afgelopen jaren is er veel druk op Hunter Douglas uitgeoefend om aandelen terug te kopen. Volgens analist Van der Stee is deze aandelentransactie een manier om daaraan tegemoet te komen.

Reageer op dit artikel