nieuws

Roep om strengere controles na dood illegale bouwvakker

bouwbreed

brussel – Het dumpen van een zwaargewonde illegale Moldavische bouwvakker door een Spaanse onderaannemer op een perkeerplaats langs de E-40 autosnelweg Brussel-Oostende ter hoogte van Aalst, heeft maar weinig of geen officiële reacties uitgelokt in België.

Wel verklaarde voorzitter Robert de Muelenaere van de �Confederatie Bouw�, de nationale aannemersorganisatie in België, dat het incident met de 24-jarige Moldavische arbeider nog eens heeft aangetoond “hoe zwartwerk op de bouwwerven kan uitmonden in onaanvaardbaar misbruik”.

Volgens de voorzitter van de Confederatie Bouw kunnen zwartwerk en andere sociale misstanden alleen aangepakt worden met strengere controles op de bouwplaastsen. “Om bonafide bouwbedrijven te beschermen en sociale misbruiken tegen te gaan, waarvan met het voorval met de Moldaviër een schrijnend voorbeeld is gegeven. De jungle moet aangepakt worden. Misschien is dit tragisch ongeval – de Moldaviër maakte een val van 20 meter op een bouwwerf in de Brusselse gemeente Anderlecht – de kans om de strijd tegen het zwartwerk een nieuwe impuls te geven”, zo besloot De Muelenaere.

De Spaanse onderaannemer die de levensgevaarlijk gewonde Moldaviër in zijn bestelwagen laadde en veertig kilometer verder op een parkeerplaats dumpte, zit nog steeds in de cel.

Reageer op dit artikel