nieuws

Rodamco Europe koopt Stadshart Amstelveen

bouwbreed

amstelveen – Onroerendgoedbelegger Rodamco Europe heeft voor 296 miljoen euro Stadshart Amstelveen gekocht. Het winkelcentrum was in handen van het Duitse Commerz Grundbesitz Investementgesellschaft die er destijds nog 350 miljoen voor betaalde.

Het gaat om 48.000 vierkante meter winkelruimte, inclusief restaurants, bijna 1600 parkeerplaatsen en circa 2800 vierkante meter kantoren. Het nettorendement voor deze investering komt de eerste drie jaar uit op 5,9 procent.

Het Amstelveense winkelcentrum wordt naar omvang het derde in de portefeuille van het beursgenoteerde bedrijf, na La Part-Dieu in Lyon en het Donauzentrum in Wenen, en de grootste belegging in Nederland. In de regio Amsterdam is Rodamco Europe al eigenaar van Stadshart Almere, de Vier Meren in Hoofddorp, onroerend goed in Buikerslootmeer en het centrum van de hoofdstad.

Eind vorig jaar kwam het stadshart nog negatief in het nieuws. De Stadshart Amstelveen Ontwikkelingsmaatschappij, onder meer Bouwfonds/MAB, kampte met een miljoenentekort door een leegstaand kantoorpand in het centrum. Bij de verkoop aan CGI bleven de lasten van de leegstand voor rekening van de ontwikkelaar. Ook was er net een onderzoek verschenen waaruit bleek dat het winkelcentrum geen succes zou zijn. Het trok te weinig publiek onder meer omdat sfeer ontbreekt. Rodamco laat nu weten dat er mogelijkheden zijn voor optimalisatie van de ruimtelijke opzet en sfeer van het centrum.

Reageer op dit artikel