nieuws

Pfleiderer dwingt langer werken af

bouwbreed

neumarkt – Pfleiderer verwacht 30 miljoen euro voordeel te behalen door zijn werknemers wekelijks vijf uur langer te laten werken.

De Duitse leverancier van infratechniek en houten elementen lag met IG Metall in de clinch over langere werktijden. Toen de vakbond dwars bleef liggen, sloot Pfleiderer succesvol met 95 procent van de werknemers individuele overeenkomsten af over de verlenging van de werkweek. In ruil voor hun handtekening belooft het bedrijf ontslagbescherming tot eind 2007. “Pfleiderer is duidelijk op weg naar verdere groei en meer winst”, aldus topman H. Overdiek. In het eerste kwartaal moest echter eerst nog een omzetdaling van 3,1 procent tot 217,9 miljoen euro worden geïncasseerd. Het buitenlands aandeel steeg tot 59,1 procent. Het aantal medewerkers nam met 4,8 procent toe tot 4551.

De nieuwbouw van de houtfabriek in het Russische Novgorod vordert gestaag.

De opbouw loopt in de pas met de ontmanteling en uiteindelijk overheveling van de productie in Rheda-Wiedenbrück. Ook in Polen breidt Pfleiderer uit.

Reageer op dit artikel