nieuws

Overheid te strikt met toepassing regelgeving

bouwbreed

amsterdam – De overheid is te strikt geworden met de toepassing van de bouwregelgeving. Dat zei ir. A.F.R.M. Engels van DHV advies- en ingenieursbureau op het BIBM-congres in de Rai. Het BIBM in Brussel is de Europese vereniging die de belangen van de prefab betonindustrie behartigt. Volgens Engels is de strikte toepassing begrijpelijk, na een […]

amsterdam – De overheid is te strikt geworden met de toepassing van de bouwregelgeving. Dat zei ir. A.F.R.M. Engels van DHV advies- en ingenieursbureau op het BIBM-congres in de Rai. Het BIBM in Brussel is de Europese vereniging die de belangen van de prefab betonindustrie behartigt.

Volgens Engels is de strikte toepassing begrijpelijk, na een aantal gevallen van voortschrijdende instorting, zoals het theater in aanbouw in Hoorn, een deel van een motel in Tiel en een vijftal balkons in Maastricht. De overheid eist nu echter overcompensatie, stelt Engels. Daardoor wordt het moeilijker om te voldoen aan architectonische eisen. Het zadelt de prefab betonindustrie op met hoge extra kosten. “Eurocode 1 is een stap in de goede richting”, zei Engels. “De Europese regelgeving is beknopter en minder voor verschillende uitleg vatbaar. De constructie van gebouwen moet niet het terrein van advocaten worden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels