nieuws

Oude stortplaatsen weer tot leven gewekt

bouwbreed Premium

den bosch – Een voormalige stortplaats in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming. De provincie Noord-Brabant heeft het Ahold-concern toestemming gegeven er een parkeerplaats van te maken ten behoeve van een bestaande supermarkt. Het is de eerste keer dat de provincie een dergelijke vergunning verleent, zo meldde een woordvoerder gisteren. Sinds kort biedt Noord-Brabant de mogelijkheid […]

den bosch – Een voormalige stortplaats in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming. De provincie Noord-Brabant heeft het Ahold-concern toestemming gegeven er een parkeerplaats van te maken ten behoeve van een bestaande supermarkt. Het is de eerste keer dat de provincie een dergelijke vergunning verleent, zo meldde een woordvoerder gisteren.

Sinds kort biedt Noord-Brabant de mogelijkheid oude vuilstorten een nieuwe bestemming te geven. Het provinciebestuur wil op die manier voorkomen dat meer waardevolle gebieden daarvoor worden gebruikt. Bij het herontwikkelen van vroegere stortplaatsen moet wel zijn voldaan aan allerlei strenge eisen om te voorkomen dat het milieu wordt aangetast of dat er risico�s voor de gezondheid ontstaan.

Inmiddels zijn bij de provincie al meer plannen ingediend om oude vuilnisbelten een andere bestemming te geven. Het gaat onder meer om de aanleg van een industrieterrein van 33 hectare, een woningbouwlocatie, een nieuw stuk natuur, en enkele recreatieprojecten.

Reageer op dit artikel