nieuws

NMa: Vooroverleg bij acht groenbedrijven

bouwbreed

den haag – Mededingingsautoriteit NMa heeft rapport op gemaakt tegen acht bedrijven in de groenvoorziening. De toezichthouder verdenkt de ondernemingen van vooroverleg rondom vijf openbare aanbestedingen door een grote gemeenten “ten zuiden van de grote rivieren”. Dat heeft directeur-generaal P. Kalbfleisch van de NMa gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van het jaarverslag van de toezichthouder. […]

den haag – Mededingingsautoriteit NMa heeft rapport op gemaakt tegen acht bedrijven in de groenvoorziening. De toezichthouder verdenkt de ondernemingen van vooroverleg rondom vijf openbare aanbestedingen door een grote gemeenten “ten zuiden van de grote rivieren”. Dat heeft directeur-generaal P. Kalbfleisch van de NMa gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van het jaarverslag van de toezichthouder.

De NMa meldt tegenwoordig niet meer dat rapport is opgemaakt tegen bedrijven. In dit geval maakte Kalbfleisch echter een uitzondering, omdat de overtreding van de mededingingsregels in 2004 zou hebben plaatsgevonden. Gezien alle commotie rondom de bouwfraude, vindt de topman van de NMa dat buitengewoon ernstig.

Kalbfleisch liet gisteren weten ook in 2006 nog wel bezig te zijn met de bouwsector. Eerder werd nog verwacht dit jaar de bouwfraude te kunnen afwikkelen. Meer tijd is nodig, omdat behalve de installateurs en de b&u-sector ook de branches beton, asfalt en straatstenen nog moeten worden onderzocht.

Reageer op dit artikel