nieuws

Nieuwegein besteedt sloop integraal aan

bouwbreed Premium

nieuwegein – Het college van Nieuwegein heeft besloten de bestekvoorbereiding voor de sloop van verschillende complexen in de binnenstad als één geïntegreerd project aan te besteden volgens de �meervoudige onderhandse procedure�. Hierbij wordt bij een beperkt aantal gespecialiseerde bedrijven offertes aangevraagd. Bij aantoonbaar specialistische werkzaamheden is het mogelijk af te wijken van het openbare aanbestedingsbeleid, […]

nieuwegein – Het college van Nieuwegein heeft besloten de bestekvoorbereiding voor de sloop van verschillende complexen in de binnenstad als één geïntegreerd project aan te besteden volgens de �meervoudige onderhandse procedure�. Hierbij wordt bij een beperkt aantal gespecialiseerde bedrijven offertes aangevraagd.

Bij aantoonbaar specialistische werkzaamheden is het mogelijk af te wijken van het openbare aanbestedingsbeleid, zegt projectleider T. Bokstein.

Inmiddels zijn vijf bedrijven benaderd, die geselecteerd zijn op basis van ervaring en flexibiliteit. Ze moeten in staat zijn in korte tijd het voortraject te begeleiden. Bokstein: “We streven ernaar dit jaar nog te beginnen met slopen.” De sloopwerkzaamheden worden overigens wel openbaar aanbesteed.

De bouw van een nieuw centrum moet in 2007 beginnen en duurt ruim tien jaar.

Reageer op dit artikel