nieuws

Nieuwe stalen spoorbrug over Twentekanaal

bouwbreed Premium

ARNHEM – De spoorbrug over het Twentekanaal bij Eefde wordt dit weekeinde vervangen. De nieuwe stalen boogbrug weegt 2800 ton en is 90 meter lang. Het gevaarte zal met behulp van vijzels op zijn definitieve plek worden geschoven. Zowel het verwijderen van de oude als het plaatsen van de nieuwe spoorbrug kost ongeveer een dag. […]

ARNHEM – De spoorbrug over het Twentekanaal bij Eefde wordt dit weekeinde vervangen. De nieuwe stalen boogbrug weegt 2800 ton en is 90 meter lang. Het gevaarte zal met behulp van vijzels op zijn definitieve plek worden geschoven. Zowel het verwijderen van de oude als het plaatsen van de nieuwe spoorbrug kost ongeveer een dag. De werkzaamheden worden gecombineerd met het verhogen en vernieuwen van het spoor, wissels en bovenleidingen en het vervangen en verleggen van twee bijbehorende bruggen. Ten slotte wordt een overweg aangepast. Diverse aannemers zullen nog tot en met vrijdag bezig zijn. De constructie en plaatsing van de brug komen voor rekening van Hollandia. Het spoorwerk wordt uitgevoerd door BAM Rail.

Reageer op dit artikel