nieuws

Nieuwe school in Ghana opgeleverd

bouwbreed Premium

den haag – Vijf aankomende bouwvakkers hebben onder leiding van een leermeester een school gebouwd in de Ghanese dorp Afranse. Het gebouw is inmiddels in gebruik genomen. Dat maakt het leerbedrijf Stichting Haagbouw bekend. De leerlingen waren afkomstig van Nederlandse leerbedrijven uit Leiden, Dordrecht en Den Haag. Ook de leermeester die leiding gaf aan het […]

den haag – Vijf aankomende bouwvakkers hebben onder leiding van een leermeester een school gebouwd in de Ghanese dorp Afranse. Het gebouw is inmiddels in gebruik genomen.

Dat maakt het leerbedrijf Stichting Haagbouw bekend. De leerlingen waren afkomstig van Nederlandse leerbedrijven uit Leiden, Dordrecht en Den Haag. Ook de leermeester die leiding gaf aan het project, komt uit Nederland. Initiatiefnemer was de stichting Kofi Annanschool.

Eerder bouwde deze in Afranse een werkplaats om jongeren aldaar te leren timmeren en metselen.

De kosten werden betaald door onder meer werkgevers- en werknemersorganisaties in de Nederlandse bouw. Ook particulieren droegen een steentje bij.

Reageer op dit artikel