nieuws

Minister Peijs stelt Terlouw teleur

bouwbreed

WERKENDAM – Scheidend voorzitter J. Terlouw van Koninklijke Schuttevaer, de branchevereniging van de binnenvaart, vindt dat minister Peijs (verkeer) te weinig ambitie heeft om meer van het vervoerbeleid over water te maken. Volgens Terlouw kan Peijs vaarwegen veel beter benutten. Terlouw sprak zijn teleurstelling gisteren uit tijdens zijn jaarrede in Werkendam. Hij gaf tijdens de […]

WERKENDAM – Scheidend voorzitter J. Terlouw van Koninklijke Schuttevaer, de branchevereniging van de binnenvaart, vindt dat minister Peijs (verkeer) te weinig ambitie heeft om meer van het vervoerbeleid over water te maken. Volgens Terlouw kan Peijs vaarwegen veel beter benutten.

Terlouw sprak zijn teleurstelling gisteren uit tijdens zijn jaarrede in Werkendam. Hij gaf tijdens de bijeenkomst de voorzittershamer over aan A. Jorritsma. Voor onderhoud aan sluizen op de Maas, de Gelderse IJssel en de Brabantse kanalen is volgens hem op korte termijn nog steeds geen geld. De 40 miljoen euro bestemd voor verruiming van het Wilhelminakanaal in Noord-Brabant, ging uiteindelijk naar een rijksweg rond Tilburg.

Reageer op dit artikel