nieuws

Miljoenenplan voor wijk Doetinchem

bouwbreed

ARNHEM – Doetinchem heeft groen licht gekregen voor het miljoenenplan om de verloederde wijk Oosseld op te knappen.

Van de in totaal 115 miljoen euro is inmiddels 90 miljoen gedekt. Voor de overige 25 miljoen euro zoekt de gemeente samen met Sité Woondiensten, die 18 miljoen euro voor zijn rekening neemt, nog naar een oplossing.

Met de kwart miljoen, die overblijft na aftrek van de opbrengsten, wil de gemeente het hart van de wijk een facelift geven, om de leefbaarheid in het centrum van de wijk terug te brengen. De gemeente wil dit bereiken door onder andere meer voorzieningen te realiseren, zoals een multifunctionele ruimte, winkels, een brede school en een speel- en sportruimte.

Daarnaast behelzen de plannen de bouw van nieuwe woningen. Uit een eerste verkennende studie van het centrumgebied bleek een voorkeur voor een hoog woongebouw van vijf lagen.

Bij nader inzien is gekozen voor kleinschalige bouw op meerdere plekken, omdat dit beter in de wijk past.

Reageer op dit artikel