nieuws

Miljardeninvestering Rotterdamse wijken

bouwbreed

rotterdam – Negentien Rotterdamse wijken worden de komende tien jaar voor 3,8 miljard euro verspijkerd. De herstructureringsoperatie moet leiden tot de bouw van bijna vijftienduizend nieuwe woningen. Minister Sybilla Dekker (VROM) tekende gisteren met de Rotterdamse wethouder Marco Pastors de laatste gebiedsafspraken. Daarin verplicht het Rijk zich tot een bijdrage in de komende vijf jaar […]

rotterdam – Negentien Rotterdamse wijken worden de komende tien jaar voor 3,8 miljard euro verspijkerd. De herstructureringsoperatie moet leiden tot de bouw van bijna vijftienduizend nieuwe woningen.

Minister Sybilla Dekker (VROM) tekende gisteren met de Rotterdamse wethouder Marco Pastors de laatste gebiedsafspraken. Daarin verplicht het Rijk zich tot een bijdrage in de komende vijf jaar van 212 miljoen uit het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing. Behalve gemeente en Rijk hebben ook acht deelgemeenten, vijf woningcorporaties en drie projectontwikkelaars de afspraken ondertekend. Volgens de afspraken worden de komende jaren 14.500 nieuwe woningen gebouwd, terwijl er 13.500 woningen worden gesloopt. In totaal wordt er voor 3,8 miljard euro geïnvesteerd.

Met de vervanging van grote aantallen woningen wil het gemeentebestuur met name de midden- en hogere inkomens binden aan de stad of overtuigen zich er te vestigen. Het is de bedoeling dat er voornamelijk voor deze groepen wordt gebouwd.

Reageer op dit artikel