nieuws

MAN levert roetfilter voor montage achteraf

bouwbreed Premium

vianen – Nog dit najaar denkt MAN roetfilters op basis van de PM-Kat voor montage achteraf te kunnen leveren. Dit filtersysteem past op vrijwel alle MAN-voertuigen met Euro 3-uitvoering. Afhankelijk van het voertuigtype bedraagt de brutoprijs per roetfilter bij inbouw achteraf zo�n 3000 euro tot 5000 euro. De bedrijfswagenfabrikant bepleit fiscale voordelen voor vrachtwagens met […]

vianen – Nog dit najaar denkt MAN roetfilters op basis van de PM-Kat voor montage achteraf te kunnen leveren. Dit filtersysteem past op vrijwel alle MAN-voertuigen met Euro 3-uitvoering. Afhankelijk van het voertuigtype bedraagt de brutoprijs per roetfilter bij inbouw achteraf zo�n 3000 euro tot 5000 euro. De bedrijfswagenfabrikant bepleit fiscale voordelen voor vrachtwagens met een roetfilter. Het systeem regenereert zichzelf continu en vergt geen onderhoud omdat het volgens MAN niet kan verstoppen. De PM-Kat reduceert de uitstoot aan roetdeeltjes met meer dan 60 procent. Het filter verlaagt de uitgestoten hoeveelheid roetdeeltjes tot 0,02 gram per kilowattuur. Die hoeveelheid komt overeen met de limieten van de normen Euro 4 en 5. Fijnstof van 40 nanometer en kleiner blijft voor minstens 80 procent in het filter achter.

De zware TGA-trucks beschikken inmiddels al over een uitlaatgas beheersysteem met gekoelde uitlaatgasrecirculatie en de PM-Kat. Vanaf het voorjaar van 2006 monteert de bedrijfswagenbouwer het systeem ook in de TGL- en TGM- voertuigen van de lichte- en middelzware klasse.

Reageer op dit artikel