nieuws

Klachten fietspaden stromen binnen

bouwbreed Premium

UTRECHT – De klachten over slechte en onveilige fietspaden stromen binnen bij de Fietsersbond. Op de dinsdag geopende internetsite stonden vrijdagmorgen al 411 klachten uit alle delen van het land. De Fietsersbond viert het dertigjarig bestaan met het interactieve meldpunt Mijn Slechtste Fietspad. Elke klacht wordt meteen doorgestuurd naar de lokale afdeling van de bond […]

UTRECHT – De klachten over slechte en onveilige fietspaden stromen binnen bij de Fietsersbond. Op de dinsdag geopende internetsite stonden vrijdagmorgen al 411 klachten uit alle delen van het land.

De Fietsersbond viert het dertigjarig bestaan met het interactieve meldpunt Mijn Slechtste Fietspad. Elke klacht wordt meteen doorgestuurd naar de lokale afdeling van de bond en de genoemde gemeente. De bond wil graag dat gemeenten spoedige reparatie van kapotte en slechte fietspaden als cadeautje aan de jarige bond geven.

De meeste klachten gaan over kapotte fietspaden. Boomwortels, gaten en extreem grote voegen tussen tegels veroorzaken veel ergernis. Ook automobilisten die hun voertuig half op een fietspad parkeren maken veel fietsers kwaad. Fietssuggestiestroken die gemeenten aanbrengen op de rijbaan, zijn ronduit gevaarlijk, zo blijkt uit diverse klachten.

Gemeentewerkers trekken zich weinig van de fietsveiligheid aan. Zo is een fietspad in Tilburg al geruime tijd kapot, nadat er kabels onder de weg zijn getrokken. In Haarlem herstelt de gemeente ondanks herhaalde verzoeken de verlichting langs een fietsroute niet.

Reageer op dit artikel