nieuws

Internetmarktplaats voor milieuvriendelijke apparaten

bouwbreed Premium

den haag – Leveranciers van milieuvriendelijke apparatuur kunnen sinds kort terecht op een door VROM ingerichte internetmarktplaats.

Voor kopers zijn deze producten interessant omdat ze een deel van van de kosten kunnen aftrekken van de fiscale winst, waardoor ze minder belasting hoeven te betalen. Voorwaarde voor deze regeling is wel dat de apparaten op de Milieulijst 2005 staan, zoals bijvoorbeeld geluidsarme bouwmachines en een installatie voor het versneld verouderen van (AVI-)bodemas.

VROM wil eerst zoveel mogelijk leveranciers attenderen op de internetmarktplaats. Zodra het aanbod voldoende is, wordt de marktplaats onder de aandacht van potentiële kopers gebracht. Dit zal naar verwachting medio juni gebeuren.

Via de Regeling milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunnen bedrijven een deel van de aanschafkosten aftrekken van de fiscale winst. De besparingen kunnen oplopen tot duizenden euro�s. Een ondernemer die bijvoorbeeld een spuitinstallatie voor waterafdunbare verf aanschaft voor 50.000 euro, kan via Vamil zo�n 5.000 euro van de fiscale winst aftrekken. Het bedrag dat mag worden afgetrokken, bestaat uit de kostprijs min de restwaarde gedeeld door de levensduur. De MIA is een fiscale aftrekregeling van 15, 30 of 40 procent voor de aanschaf van milieuvriendelijke apparatuur. Voorwaarde voor de aftrek is wel dat één apparaat minimaal 450 euro kost en het totaal aan investeringen per kalenderjaar tenminste 2000 euro bedraagt.

Reageer op dit artikel