nieuws

Imtech: Markt kantoren leeft voorzichtig op

bouwbreed

gouda – De kantorenmarkt vertoont de eerste kenmerken van een voorzichtige opleving. Daarbij gaat het niet om nieuwbouw, maar om technologische renovatie en upgrading. Dit constateert Imtech.

Volgens de technisch dienstverlener gaat het vooral om op goede locaties gelegen publieke en private gebouwen die technologisch verouderd zijn. Vaak wordt een integrale combinatie van ict, elektrotechniek en werktuigbouw gevraagd waarbij Imtech de verantwoordelijkheid neemt voor alle disciplines inclusief de bouwkundige aanpassing.

Het Goudse bedrijf ziet de opleving mede naar aanleiding van de opdracht voor de technologische renovatie van drie overheidsgebouwen voor een totaalbedrag van 22 miljoen. Het gaat hier om de tijdelijke huisvesting van het ministerie van Financiën, het provinciehuis in Zwolle en het rijksverzamelkantoor Westraven in Utrecht.

Wegens de geplande renovatie van het ministerie van Financiën, een pps-project waar Imtech nog voor in de race is in de combinatie Florijn (Heijmans, Vebego en NIB), trekken de ambtenaren tijdelijk in een 35.000 vierkante meter groot pand in Den Haag. Dat wordt door Imtech technologisch opnieuw ingericht. Begin 2006 moet dit gereed zijn.

Het provinciehuis in Zwolle wordt in twee fasen aangepakt omdat de winkel open moet blijven. Daartoe worden ook enkele nood- en veiligheidsvoorzieningen getroffen. De eerste fase zal in mei volgend jaar zijn afgerond, de tweede fase in februari 2007.

In de combinatie Westraven, waarin ook BAM, Ballast Nedam en Homij zitten, doet Imtech de technologische renovatie van de 27.000 vierkante meter grote kantoortoren Westraven in Utrecht. Daarnaast verzorgt Imtech een deel van de technologische inrichting van de 23.000 vierkante meter grote aanbouw aan de toren. Hierin komen een aantal diensten van Rijkswaterstaat, waaronder de Bouwdienst en de Regionale Directie.

Reageer op dit artikel