nieuws

Hoog woningcomplex in Rotterdam erdoor

bouwbreed

rotterdam – Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad is voor de bouw van een 70 meter hoog appartementencomplex op de plaats van de Pauluskerk, het Holiday Inn Hotel en de voormalige bioscoop Calypso. De sloop moet dit jaar nog beginnen. Volgens het bestemmingsplan geldt op die locatie een maximale bebouwingshoogte van 40 meter, maar het […]

rotterdam – Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad is voor de bouw van een 70 meter hoog appartementencomplex op de plaats van de Pauluskerk, het Holiday Inn Hotel en de voormalige bioscoop Calypso. De sloop moet dit jaar nog beginnen. Volgens het bestemmingsplan geldt op die locatie een maximale bebouwingshoogte van 40 meter, maar het college wil gebruikmaken van een vrijstellingsbevoegdheid tot 70 meter. Het college gaat daarmee voorbij aan protesten van omwonenden, die de schaduwwerking van het gebouw vrezen.

Ontwikkelaar De Wilgen Vastgoed wil in het complex 440 appartementen, een nieuwe Pauluskerk en 7500 vierkante meter commercie realiseren. Het gebouw, ontworpen door de Britse architect William Alsop, krijgt een telkens verspringende glazen gevel. Aan de noordzijde komt een toren van 70 meter hoog, aan de zuidzijde komen drie torens. Eronder en erachter zijn parkeervoorzieningen.

Reageer op dit artikel