nieuws

Groot onderhoud aan Gaasperdammerweg

bouwbreed Premium

haarlem – Om de files tijdens het groot onderhoud aan de Gaasperdammerweg/A9 te beperken, krijgen werknemers van de omliggende bedrijfsterreinen een ov-pas. Als vijfduizend automobilisten hun auto laten staan, zal het aantal opstoppingen binnen de perken blijven. Normaal gesproken rijden 30.000 forenzen naar Amsterdam/Zuidoost/Amstel Business Park en Diemen-Zuid. Tussen 27 mei en medio september concentreren […]

haarlem – Om de files tijdens het groot onderhoud aan de Gaasperdammerweg/A9 te beperken, krijgen werknemers van de omliggende bedrijfsterreinen een ov-pas. Als vijfduizend automobilisten hun auto laten staan, zal het aantal opstoppingen binnen de perken blijven. Normaal gesproken rijden 30.000 forenzen naar Amsterdam/Zuidoost/Amstel Business Park en Diemen-Zuid.

Tussen 27 mei en medio september concentreren de werkzaamheden zich langs en op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. De bouwcombinatie KWS/Vialis voert het werk uit. Zij vervangen voor een aanneemsom van ruim 10 miljoen euro onder meer asfalt, vangrails en verlichting. Daarbij wordt meteen het onderhoudswerk aan nabijgelegen viaducten en bruggen meegenomen.

Rijkswaterstaat heeft in overleg met de bedrijven gekozen voor relatief veel overlast in een korte periode van veertien weken. Als het werk zich had beperkt tot avonduren en weekend was er veel langer overlast geweest.

Reageer op dit artikel