nieuws

EVC ziet markt weer aantrekken

bouwbreed

eijsden – Europa�s grootste producent van polyvinylchoride EVC heeft in het eerste kwartaal een omzet weggezet van 309,1 miljoen euro. De prestatie ligt een ton boven het niveau van de eerste drie maanden in 2004. De winst groeide met 27 procent tot 2,8 miljoen euro. De verkoop kwam dit jaar traag op gang. Het koude […]

eijsden – Europa�s grootste producent van polyvinylchoride EVC heeft in het eerste kwartaal een omzet weggezet van 309,1 miljoen euro. De prestatie ligt een ton boven het niveau van de eerste drie maanden in 2004. De winst groeide met 27 procent tot 2,8 miljoen euro.

De verkoop kwam dit jaar traag op gang. Het koude weer speelde danig parten. Bovendien leegde de tussenhandel zijn voorraden. Daardoor stapelde de pvc zich bij EVC op. Dankzij de hogere marges hield de Limburgse onderneming desondanks haar omzet op peil.

In april trok de markt alweer aan. De orderstroom voor de komende drie maanden wekt de indruk dat de vraag bij de industrie weer terugkeert naar het oude niveau.

Reageer op dit artikel